شرکــت عـــرفان نت

آشنایی با اینترنت TD-LTE

اینترنت 4G

اینترنت نسل چهارم 4G

4G LTE ،یا اینترنت نسل چهارم TD-LTE واژگانی آشنا در دنیای این روزهای تبلیغات هستند.از تبلیغات محیطی زمین های فوتبال گرفته تا آگهی های بازرگانی تلویزیون، از پیامک های تبلیغاتی گرفته تا خرید یک مودم همراه. با هم نگاهی به این فناوری می اندازیم تا ضمن شناخت فنی و آشنایی با تکنیک های ارتباطی آن، پتانسیل رشد اینترنت همراه در کشور را بررسی نماییم.

تفاوت اینترنت 4G و LTE

در ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که 4G و LTE یکسان نیستند و ترفندهای تبلیغاتی اپراتورها و فروشندگان تلفن همراه در دنیا این تصور غلط را در میان عامه مردم ایجاد نموده که 4G و LTE به یک مفهوم اشاره می کنند .
4G کوتاه شده ی عبارت 4th Generation به معنی نسل چهارم است. نسل های مختلف تلفن همراه در دنیا توسط موسسه  ITU-R به همراه ویژگی های آن ها تعریف می شوند. نسل چهارم تلفن همراه از یک سو امکان دستیابی به سرعت و کیفیت بالاتر را برای کاربران مهیا می سازد و از سوی دیگر پیاده سازی عملیاتی آن ساده تر از نسل های قبلی تلفن همراه است.

LTE مخفف چیست؟

LTE مخفف عبارت Long Term Evolution به معنی “تکامل بلند مدت” است. از معنای این واژگان می توان فهمید که LTE به پایان راه خود نرسیده و در یک مسیر رشد و ترقی رو به بالا در سطح جهان قرار دارد. تکنولوژی رو به رشدی که شاید تا مدت ها ظهور شبکه 5G را به تعویق بیاندازد.  در حال حاضر بیشتر اپراتورها در کشورهای پیشرفته در حال استفاده از شبکه LTE هستند و ایرانسل، همراه اول و رایتل نیز از این قافله عقب نمانده اند. اگرچه با بررسی آماری سطح پوشش شبکه و میزان بازدهی در ادامه ی همین بحث روشن خواهد شد که شبکه ی LTE در کشور ما اختلاف چشمگیری با شبکه های فعال در سراسر دنیا دارد و اپراتورها جهت ارائه ی سرویسی مناسب از منظر استانداردهای LTE باید تلاش خود را دو چندان کنند.

تفاوت اینترنت TD-LTE و FD-LTE

LTE نسبت به نسل سوم ارتباطات پهنای باند بیشتری را در اختیار می گذارد و می توان داده ها را با سرعت بیشتری آپلود یا دانلود نمود و در کنار آن کاربران بیشتری می توانند به شبکه متصل شده و از آن استفاده نمایند. شبکه LTE به دو صورت FDD و TDD پیاده سازی می شود. روش اول بر مبنای تقسیم فرکانس است بدین صورت که بازه ای از فرکانس ها برای دانلود و بازه ای دیگر برای آپلود مورد استفاده قرار می گیرند که مسلما فرکانس های اختصاص یافته به دانلود وسیع تر خواهند بود. بازه ی کوچکی از فرکانس ها خالی رها می شود تا از تداخل جلوگیری نماید. FDD   از نظر الگوریتم کلی شبیه به روش Full Duplex استفاده شده در کابل های شبکه است.

روش TDD

در روش TDD از زمانبندی جهت ارسال و دریافت در شبکه استفاده می شود. TDD سرنام عبارت Time Division Duplexing است و بدین صورت عمل می کند که در بازه ی زمانی خاصی اطلاعات دانلود ودر بازه ای دیگر آپلود می شوند و بسیار شبیه به روش Half Duplex استفاده شده در کابل های شبکه است.

نکته ی قابل توجه در این بحث این است که در هنگام خرید مودم همراه یا گوشی تلفن همراه از کشور های دیگر برای استفاده با اپراتورهای داخلی باید مطمئن شوید که دستگاه مورد نظر از کدام روش پشتیبانی می نماید زیرا در صورتی که برای مثال دستگاه شما فقط از FDD پشتیبانی نماید و اپراتورهای داخلی LTE-TDD را پیاده سازی نموده باشند، به هیچ عنوان امکان اتصال به شبکه برای آن دستگاه ممکن نخواهد بود. البته مودم های همراه و موبایل های مختلفی هستند که از هر دو  روش در باند های فرکانسی وسیعی پشتیبانی می نمایند.

بررسی شبکه های عملیاتی شده

شاید تا به حال نام OpenSignal به گوش شما خورده باشد یا با نرم افزار OpenSignal آشنا باشید. OpenSignal وب سایتی است که با توجه به داده های دریافتی از اپلیکیشن خود که بالغ بر 15 میلیون بار دانلود شده است، اطلاعاتی را از شبکه های تلفن همراه در دنیا جمع آوری نموده و بر مبنای آن گزارش های خود را منتشر می نماید. با استفاده از اپلیکیشن نام برده بر روی تلفن های همراه هوشمند می توان فرستنده ها و در اصطلاح عامیانه دکل های موبایل اطراف خود را شناسایی کرد و نوع شبکه و میزان قدرت سیگنال را سنجید، این روش کمک شایانی به انتخاب اپراتور توسط کاربر می نماید.

پوشش شبکه در سراسر کشور

کره جنوبی با 97 درصد، ژاپن با 90 درصد، هنگ کنگ و کویت با 86 درصد در صدر این فهرست قرار دارند و سنگاپور، اروگوئه، قزاقستان و هلند در جایگاه پنجم تا هشتم قرار گرفته اند، البته وسعت کشور ها عامل بسیار مهمی در گسترش شبکه ی LTE است و مسلما کشور کوچکی مانند کویت در مدت زمان بسیار سریع تر و با هزینه ای بسیار کم تر از کشور ما مجهز به این فناوری خواهد شد. در میان کشور هایی با وسعت جغرافیایی بالا ایالات متحده آمریکا با 78 درصد و چین با 76 درصد و کانادا با 70 درصد در رده های اول تا سوم هستند، ایران 46 درصد شبکه های مخابراتی خود را مجهز به فناوری LTE نموده است که ایرانسل 49 درصد از کل شبکه خود و همراه اول 28 درصد از شبکه ی مخابراتی خود را به فناوری LTE ارتقا داده اند .

با توجه به آزمایشی بودن BTS های اپراتور رایتل هیچ نامی از این اپراتور در این گزارش نیامده است، اپراتوری که با توجه به کارنامه اش در ارائه ی اینترنت بر بستر شبکه 3G می توان انتظار اینترنتی به مراتب با کیفیت تر از ایرانسل و همراه اول را از آن داشت و شاید پس از عملیاتی شدن LTE رایتل بتوانیم به کسب رتبه های بالا در چنین گزارشاتی امیدوار باشیم. تصویر مربوط به نمودارهای ذکر شده را مشاهده می نمایید.

سرعت اینترنت بر بستر شبکه های LTE

سرعت بالا و کیفیت بهتر در اتصال اینترنت، تنها دلیل ارتقا به شبکه های جدید تر است و کاربران با صرف هزینه ی بیشتر برای خرید تجهیزاتی که از فناوری های نوین پشتیبانی می کنند انتظار بهره مندی از سرعت بالا را دارند. در مقایسه پوشش شبکه ها کشور ما بالاتر از 7 کشور جهان که LTE را پیاده سازی نموده اند در انتهای فهرست قرار گرفته است ولی این آمار در بررسی سرعت باز هم بدتر شده و شبکه های ایرانسل و همراه اول را در رتبه آخر قرار می دهد. به عبارتی می توان گفت که شبکه 4G LTE ایرانسل و همراه اول کند ترین شبکه های LTE در جهان هستند !

مزایای اینترنت TD-LTE

برای درک بهتر مزایای فناوری TD-LTE، ابتدا بهتر است ویژگی‌ها و نقاط ضعف و قوت سایر فناوری‌ها را بررسی کنیم. بررسی ویژگی‌های فناوری ADSL و مقایسه آن با سایر فناوری‌های اینترنتی موجود در کشور نشان می‌دهد که ADSL سرعت محدودی از دانلود و آپلود را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و قابلیت استفاده از اینترنت را برای گروهی که نیاز به اینترنت حرفه‌ای دارند، فراهم نمی‌سازد.

امکان استفاده از فناوری VDSL نیز هزینه‌های بالایی دارد و اتصال مناسب شما، وابسته به شرایط خاصی است که اغلب برای کاربران میسر نمی‌شود. اپراتورهای تلفن همراه گاهی با ارائه اینترنت 4G سرعت قابل قبولی را در اختیار کاربران می‌گذارند اما پایداری پایین شبکه و هزینه بالای خدمات در این فناوری سبب می‌شود که افراد برای استفاده اصلی خود از اینترنت، سراغ سایر فناوری‌ها و به ویژه اینترنت ثابت بروند.

از طرف دیگر فناوری TD-LTE با ارائه نسل 4.5G، تا 40 مگابیت بر ثانیه (۵ مگابایت بر ثانیه) سرعت دانلود در اختیار کاربران قرار داده است و با ارائه مودم‌های بی‌سیم برای خانه و کسب و کارها، تبدیل به حرفه‌ای‌ترین فناوری اینترنت موجود در ایران شده است. در واقع پیشرفت تکنولوژی سبب شد که اینترنت TD-LTE با پوشش نقاط ضعف سایر فناوری‌ها، به مناسب‌ترین اینترنت پرسرعت خانگی و سازمانی تبدیل شود.

برچسب گذاری شده
مشاوره رایگان