1-هزینه
استفاده از خطوط PSTN،به این ترتیب است که چون هزینه ها از طریق شرکتی با مدیریت PSTN پرداخت میشود.هر اندازه بیشتر با تلفن صحبت کنید میبایت هزینه بیشتری پرداخت کنید.در ضمن در این حالت نمیتوان به طور همزمان با بیش از یک نفر صحبت کرد
2-در حالت PSTN نمیتوان به طور همزمان با بیش از یک نفر صحبت کرد.اما در فناوری VOIP می توان هر زمان و با هر شخصی صحبت کرد.تنها کافی است در آن زمان افرادی که قصد صحبت با انها را دارید به اینترنت متصل باشند.در ضمن شما میتوانید همزمان با صحبت کردن با آنان داده هایی نظیر تصاویر , نمودارها و تصاویر ویدیویی را نیز مبادله کنید.
3-سوییچ مداری ابتدایی ترین سیستمهای به کار رفته در شبکههای تلفن طی 100 سال اخیر است، تماسهایی که داخل چنین شبکهای برقرار میشوند یک خط تلفن را به واسطه ارتباط دو نقطه مختلف اشغال میکنند. به این منظور تماسهای برقرار شده را یک مدار مینامند. این روش اساس شبکههای تلفنی عمومی یا PSTN است.
4-اگر مبنای خطوط تلفن را فیبرهای نوری در نظر بگیریم، در چنین حالتی مکالمات دیجیتالی شده طرفین، در هر دو سوی خط (ارسال و دریافت) با نرخ سرعتی برابر 64 گیگا بایت بر ثانیه منتقل میشود، که در مجموع برای هر دو طرف معادل 128 Kbps است. در این نوع ارتباط هنگامی که یکی از طرفین صحبت میکند طرف دیگر به آن گوش میدهد؛ به این معنی که در هر زمان تنها نیمی از ارتباط فعال است و عملا نیم دیگر ظرفیت ارتباطی به هدر میرود،
اما در سامانه ویپ(VoIP) قادریم تا بستههای دیجیتالی را که تنها حاوی مکالمات طرفین است روی خطوط تلفن ارسال کنیم و از ارسال پیوسته دادهها شامل کل زمان مکالمات و سکوت میان آنها جلوگیری کنیم. این امر اساس کار شبکه های سوییچ تلفنی بسته را تشکیل میدهد.
5-در صورتی که شما یک شبکه کابلی آماده داشته باشید و در صدد راهاندازی سیستم VoIP باشید، دیگر بهازای هر تلفن تحت شبکه، دیگر نیازی به کابل کشی مجدد ندارید.
6- انتقال امکانات IPPBX و یا خطوط PSTN را به مکانهای دیگر در سیستم های VoIP امکان پذیر است.
7- در سیستم های VoIP، علاوه بر صدا میتوان تماس تصویری نیز برقرار نمود. همچنین کیفیت صدا در این نوع سیستم خیلی بهتر از سیستم های PSTN است.
8- از نظر برقرای تماسهای تلفنی با امنیت بالا، سیستمهای VoIP دارای امنیت خیلی بالاتری نسبت به سیستم های PSTN می باشند.
9- تمام تماس های داخلی یک سازمان، حتی اگر در چندین شهر یا کشور باشند رایگان خواهد بود.
فناوری ویپ (VoIP) از روش پیش گفته برای ارائه خدمات تلفنی بهره میبرد. ویپ(VoIP) مزایای زیادی نسبت به سامانه سوییچ مداری دارد. برای مثال انتقال چندین مکالمه همزمان روی یک خط تلفن و کاهش هزینه بر اساس کاهش طول زمان مکالمه از مزایای فوق هستند. چنانچه یک مکالمه را از طریق خط تلفن عادی در شبکه سوییچ مداری به مدت 10 دقیقه برقرار کنیم، باید هزینه 10 دقیقه مکالمه را پرداخت کنیم اما در مقابل یک تماس تلفنی مشابه در سامانه VoIP تنها 3.5 دقیقه از 10 دقیقه فوق را در بر خواهد گرفت و کاربر تنها هزینه 3.5 دقیقه را میپردازد. از طرفی زمانی برابر 6.5 دقیقه از 10 دقیقه، خط تلفن آزاد است، بنابراین خط، این ظرفیت را خواهد داشت که دو یا چند مکالمه همزمان روی آن انجام گیرد.