شرکــت عـــرفان نت

فریم ریت چه تفاوتی با فریم بر ثانیه دارد؟

فریم ریت فریم بر ثانیه در دوربین مداربسته

فریم ریت (Frame Rate) یا همان نرخ فریم در واقع مربوط به فرکانس نمایش داده شدن فریم ها بر روی مانیتور اشاره دارد. فریم ها سرعت نمایش فریم ها در یک ثانیه است. تمام فیلم هایی که ما میبینیم در واقع از قرار گرفتن چندین عکس یا همان فریم در کنار یکدیگر ساخته شده است. هر تصویر متحرکی از تعدادی تصویر ثابت تشکیل شده است. فریم ریت یا همان نرخ فریم با واحد فریم بر ثانیه اندازه گیری می شود.

Frame per second یا به اختصار FPS در واقع میزان زوان بودن تصویر را نشان می دهد. در هر ثانیه چه تعداد فریم ذخیره سازی می شود. پس برای سنجس نرخ فریم از FPS استفاده می کنیم. به عنوان مثال می گوییم یک دوربین فریم ریت آن ، 30 فریم بر ثانیه است.

چه زمانی تصویر با جزئیات بیشتری خواهید داشت؟

زمانیکه تعداد فریم ها یا همان تصاویر ثابت از یک تصویر محرک بیشتر باشد ، جزئیات بیشتری از آن دارید. زمانی تعداد فریم بالا برای شما اهمیت پیدا می کند که اتفاقی در این تصویر رخ می دهد. برای بررسی قطعا تصویر با 30 فریم بهتر از تصویر با 10 فریم جزئیات را برای شما نمایش می دهد.

آیا نرخ فریم در فضای استفاده شده از هارد تاثیر دارد؟

قاعدتا بله . شما هرچه تصاویر با نرخ فریم بالاتری داشته باشید، حجم ذخیره سازی آن نیز افزایش پیدا می کند. همین امر باعث می شود که فضای بیشتری از هارد شما اشغال شود. و در اصل نرخ فریم تاثیر مستقیم بر پهنای باند دوربین مداربسته دارد.
تار شدن تصویر معمولا مربوط به سرعت شاتر می باشد و نرخ فریم تاثیری بر تاری آن ندارد.

کاربرد فریم ریت در کجا بیشتر است؟

فریم ریت در زمان تصویر برداری از چیزی که جزئیات آن بسیار حائز اهمیت است، کاربرد دارد. به عنوان مثال زمانی که دوربین های مداربسته برای پلاک خوانی به شما معرفی می کنند، دوربین با فریم ریت بالا پیشنهاد خواهند داد. فریم ریت در اینگونه موارد بسیار اهمیت دارد. زیرا در بررسی تصاویر باید بتوان جزئیات را با دقت بالا و به صورت کاملا مشخص و واضح ، نمایش داد.

فریم ریت بالا بیشتر چه زمانی مفید است؟

برای زمانی که تصویر با سرعت بسیار بالایی گرفته شده است ، نرخ فریم بالا در اینجا خودش را نشان می دهد. زمانیکه فریم ریت دوربینی 30 فریم بر ثانیه باشد، تصاویر محرک را با جزئیات بیشتری به ما نمایش خواهد داد. دلیل استفاده از دوربین های با فریم بالا برای پلاک خوانی همین مورد است. که تصویر پلاک حتی در حرکت نیز قابل تشخیص و مشاهده باشد.

در تصاویر با نرخ فریم پایین در صورت حرکت ممکن است تصویر دوربین مداربسته خوب نباشد و ما جزئیات را نتوانیم تشخیص دهیم و این یکی از معایب تصاویر با نرخ فریم پایین می باشد.

مشاوره رایگان